PRESEDINTELE MOLDOVEI A AVUT O INTREVEDERE CU AMBASADORUL FRANTEI

Preşedintele ţării, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Republicii Franceze în Republica Moldova, Pascal Le Deunff.

Oficialii au discutat un spectru larg de chestiuni legate de dezvoltarea relațiilor moldo-franceze în diverse domenii de interes reciproc. În special, interlocutorii au fost unanimi în opinia privind necesitatea consolidării în continuare a raporturilor bilaterale pe dimensiunea comercial-economică.

O atenție sporită a fost acordată evoluției situației politice interne din Republica Moldova și în context, Igor Dodon a remarcat disponibilitatea conducerii de vîrf a țării noastre de a stabili un dialog deschis și direct cu Franța și Uniunea Europeană în ansamblu.

Preşedintele ţării a apreciat înalt contactele dintre Moldova și Franța la nivelul șefilor de state, referindu-se, în special la discuțiile pe care le-a avut cu Președintele Emmanuel Macron în cadrul mai multor evenimente internaționale.

În legătură cu aceasta, şeful statului i-a propus ambasadorului francez să fie organizate întrevederi de lucru frecvente pentru a face un schimb permanent de opinii. Totodată, Igor Dodon a reiterat angajamentul autorităților Moldovei de a continua promovarea politicii externe echilibrate între Vest și Est.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova