PRESEDINTELE MAIA SANDU, IN DISCUTII CU AMBASADORII ACREDITATI LA CHISINAU

Președintele Maia Sandu a purtat discuții cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova. Subiectul discuțiilor a fost ultimele evenimente produse la Chișinău. Șefa statului i-a anunțat despre faptul că, în seara zilei de miercuri, a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului, astfel „dîndu-le cetățenilor țării șansa de a-și alege un legislativ care să-i reprezinte”.

„M-am bucurat să constat un interes sporit al reprezentanților corpului diplomatic față de prezentul și, mai ales, față de viitorul Republicii Moldova. Am mulțumit, totodată, țărilor care, în ultima săptămînă, și-au exprimat sprijinul pentru statul de drept și pentru instituțiile democratice din Republica Moldovaˮ, a precizat Maia Sandu, citată într-un comunicat de presă al Președinției.

La fel, în cadrul discuțiilor, șefa statului a reiterat atașamentul Republicii Moldova pentru parcursul european.

„Am mulțumit tuturor statelor care ne-au fost alături în acest an pandemic și am convenit să organizăm asemenea reuniuni cu regularitate. Este un element ce ne ajută să ținem mîna pe pulsul relațiilor bilaterale și să intensificăm cooperareaˮ, a spus șefa statului.

În comunicat se mai menționează că, la rîndul lor, diplomații din toată lumea au transmis mesaje de încurajare Republicii Moldova, urînd succes în depășirea crizei politice, dar și a celei pandemice.

Sursa: IPN