PRESEDINTELE MAIA SANDU A INTRAT IN EXERCITIUL FUNCTIUNII

În Palatul Prezidențial din Capitală a avut loc ceremonia oficială de transmitere a puterii de la fostul președintele Igor Dodon, al cărui mandat a expirat miercuri, 23 decembrie, către noul președinte Maia Sandu, care acum o oră a fost învestită în funcție.

Ceremonia cu caracter militar-protocolar a avut loc la Președinția Republicii Moldova, din bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt. Maia Sandu a ajuns la Palatul Prezidențial după ce în drum spre instituție a participat alături de susținătorii săi la un program de colinde oferit de Surorile Osoianu.

Tot drumul de la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfînt, Maia Sandu l-a parcurs pe jos, însoțită de foștii colegi de partid. Paza i-a fost asigurată de angajații Serviciului Protecție și Pază de Stat. Între timp, la Președinție era așteptată de de-al cincilea președinte al țării, Igor Dodon, care a transmis președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu puterea. 

Zeci de oameni au intrat pe teritoriul instituției prezidențiale, iar președintele a declarat că deocamdată nu s-a decis demontarea gardului și că nu este o prioritate. La fel, Maia Sandu a spus cu porțile Președinției vor rămîne deschise.

La Palatul Republicii a avut loc ceremonia de învestire în funcție a președintelui ales al Republicii Moldova, Maia Sandu. Noul președinte al republicii Moldova, Maia Sandu, a spus că "oamenii nu mai pot aștepta și cer să vadă schimbări rapid". Dar, a precizat ea, "un început bun pentru Moldova nu se poate face pe fundația corupției parlamentare sau a ignorării vocii oamenilor, politica nu mai poate fi protecție pentru oligarhi și pentru cei care s-au deprins că pot cumpăra și vinde orice, inclusiv dreptatea și speranța, în această țară". Maia Sandu a declarat că pentru îndeplinirea programului ei de președinte de țară este nevoie de un nou guvern și de un nou parlament. După ceremonia de învestirea în funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu a depus flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfînt.

Sursa: sputnik.md