Presedintele Iranului promite sa invinga orice complot al SUA

Iranul va depăşi problemele create de noile sancţiuni americane, a declarat Marţi Preşedintele, în cursul unei şedinţe a Parlamentului de la Teheran, angajîndu-se că Guvernul său va învinge orice ‘complot al Statelor Unite ale Americii împotriva Republicii Islamice’, transmite Reuters, potrivit agerpres. Parlamentul l-a convocat pentru prima dată pe Rouhani pentru a răspunde unor întrebări legate de creşterea economică redusă şi de şomajul în creştere. Preşedintele a răspuns însă că problemele au apărut doar atunci cînd SUA au reimpus sancţiuni împotriva Teheranului.

‘Vreau să asigur naţiunea iraniană că nu vom permite complotului Statelor Unite împotriva Republicii Islamice să reuşească’, a declarat Rouhani, într-un discurs transmis în direct de televiziunea de stat. ‘Nu vom lăsa această gaşcă de anti-iranieni de la Casa Albă să comploteze împotriva noastră. Nu ne temem de America sau de problemele economice. Vom depăşi aceste probleme’, a insistat el.

Rouhani a afirmat că problemele au început o dată cu protestele antiguvernamentale de la începutul lunii Ianuarie, cînd mulţi iranieni, nemulţumiţi de creşterea preţurilor, au ieşit în stradă, strigînd sloganuri împotriva Guvernului şi a liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei.

‘Protestele l-au tentat pe Trump să se retragă din acordul nuclear’, a spus Rouhani, cerîndu-le deputaţilor să-i sprijine Guvernul şi să nu amplifice atmosfera antiguvernamentală.