PRESEDINTELE IGOR DODON, VIZITA DE LUCRU LA FALESTI

Președintele R. Moldova a participat la recepția Apeductului magistral Prut-Fălești

În orașul Fălești, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a mers la stația de tratare a apei unde a participat la recepția Apeductului magistral Prut-Fălești, reconstruit în cadrul proiectului „Aprovizionarea cu apă potabilă a orașului Fălești din râul Prut”.

Apeductul are o lungime de 31 km și începe de la stația de pompare din satul Gherman, raionul Ungheni, și se termină la stația de tratare a apei din orașul Fălești.

Lucrările de reconstrucție au demarat în anul 2006, iar investiția se cifrează la 35,4 milioane de lei, bani alocați din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională. Proiectul este implementat de ADR Nord și are capacitatea să alimenteze cu apă potabilă locuitorii orașului Fălești și cei ai satelor Bocșa, Risipeni, Năvârneț, Sărata Veche și Albineț.

Șeful statului a felicitat locuitorii care vor beneficia de apă potabilă din acest traseu și a subliniat că aprovizionarea cu apă a populației țării este una din grijile permanente ale conducerii de vârf. Igor Dodon a amintit că în anul curent, pentru realizarea programului de aprovizionare cu apă a localităților țării au fost alocate 207,3 milioane de lei din bugetul de stat.

 

Igor Dodon a vizitat fabrica de textile „Martha Tex” din raionul Fălești

În continuarea vizitei de lucru la Fălești, Preşedintele ţării a mers la fabrica de textile „Martha Tex”, unde s-a familiarizat cu activitatea întreprinderii și procesul de confecționare a articolelor vestimentare.

Igor Dodon a apreciat condițiile în care activează angajații și determinarea conducerii companiei de a dezvolta afacerea. Şeful statului a remarcat faptul că în pofida pandemiei și a secetei cumplite din acest an, conducerea statului depune toate eforturile pentru a susține, în continuare, producătorii autohtoni prin programe de suport și instrumente financiare, menite să depășească dificultățile și obstacolele la care sunt supuși în această perioadă dificilă.

Întreprinderea „Martha Tex” a fost fondată în anul 2001 și confecționează haine pentru angajații din domeniul serviciilor hoteliere, medicinei, poliției ș.a. Aici activează 300 de persoane, inclusiv 160 din satele adiacente. Toată producția este exportată în Italia.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova