PRESEDINTELE IGOR DODON: STATUL TREBUIE SA MENTINA IN PROPRIETATE ACTIVELE STRATEGICE

Guvernul va scoate la privatizare în perioada imediat următoare întreprinderea "Metalferos". Un anunț în aces sens a fost făcut la începutul săptămînii de premierul Ion Chicu. În context, în cadrul celei de-a 8-a ediții a emisiunii "Președintele Răspunde", Igor Dodon a menționat poziția președintelui Republicii Moldova.

"Statul trebuie să mențină în proprietate activele strategice. Ce înseamnă acest lucru? Calea Ferată, Moldtelecom, Rețelele Energetice, tot ceea ce este strategic, chiar în condițiile economiei de piață trebuie să fie în proprietatea statului. În orice țară unde o să mergeți, o să vedeți că lucrurile acestea nu se cedează la investitori privați. Dar acolo unde, oamenii de afaceri, business-ul activează - nu are ce căuta statul.

Ce are statul cu strîngerea metalului uzat? Această întreprindere care a fost monopolism pe parcursul mai multor ani și acum am liberalizat deja piața, piața este liberă, începînd cu sfîrșitul anului trecut, practic fiecare companie poate obține licență, de aceea statul nu trebuie să se implice în piața aceasta. Nu trebuie să creeze mecanisme pentru ca următorii guvernanți din nou să înceapă să stoarcă bani din monopolizarea acestei pieți.

Va fi scoasă această întrerpindere la această etapă sau mai tîrziu ține de decizia guvernului, însă la sigur trebuie să fie un concurs transparent", a menționat președintele Igor Dodon.

Menționăm că platforma online ”Președintele răspunde” este deja la ce-a de-a opta ediție.

Sursa: a-tv.md