Presedintele Igor Dodon si oficiali ai Republicii Moldova au depus flori la monumentul lui Stefan cel Mare

Președintele țării, Igor Dodon, președintele Parlamentului, Andrian Candu, și premierul Pavel Filip au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfînt cu ocazia celebrării a 26 de ani de independență a Republicii Moldova.

Cei 27 de ani de independență ai Republicii Moldova sunt marcați astăzi printr-o serie de evenimente cultural-artistice, organizate concomitent în municipiul Chișinău și în raioanele ţării.

Sărbătoarea a început cu depuneri de flori la monumentul „Maica Îndurerată" și la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfînt. În scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu", la ora 10.00, a început Parada Portului Popular, la care a fost prezentată varietatea costumului popular național. Alaiul de sărbătoare s-a îndreptat apoi spre Palatul Național. Începînd cu ora 11.00 la Palatul Național „Nicolae Sulac", a debutat concertul festiv dedicat Sărbătorii Naționale "Ziua Independenței Republicii Moldova". În scenă au evoluat colectivele artistice Orchestra Națională de Muzică Populară „Lăutarii", Ansamblul de dansuri „Fluieraș", Ansamblul de acordeoniști „Concertino", Orchestra Simfonică Națională a Companiei „Teleradio Moldova", Capela Academică Corală „Doina", Orchestra Prezidențială și colective populare din raioanele țării.

De asemenea, au mai evoluat şu cunoscuţii artiștii autohtoni consacrați Eugen Doga, Nicolae Botgros, Constantin Moscovici, Mariana Bulicanu, Ioana Căpraru, Ion Paladi, Nelly Ciobanu, Natalia Gordienco, Cristofor Aldea-Teodorovici, Natalia Barbu, interpreții de peste hotare Marcel Pavel, Paula Seling, Ionuț Dolănescu, Andrei Jilihovschi, precum și tinere talente din țară.

Sursa: Sputnik.md