PRESEDINTELE IGOR DODON S-A INTILNIT CU AMBASADORUL EXTRAORDINAR SI PLENIPOTENTIAR AL REPUBLICII TURCIA IN REPUBLICA MOLDOVA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu domnul Hulusi Kiliç, Ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova.

În cadrul dialogului, părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la situația curentă și au discutat aspecte legate de dezvoltarea relațiilor bilaterale.

Domnul Hulusi Kiliç a confirmat faptul că licitația privind selectarea companiei de construcție care se va ocupa de renovarea clădirii Președinției s-a încheiat cu succes. Așa cum s-a fost convenit cu domnul Recep Tayyip Erdoğan, sediul Președinției va fi reparat cu sprijinul Guvernului Turciei, iar lucrările în acest sens vor demara în a doua jumătate a lunii ianuarie. Edificiul urmează să fie dat în exploatare în cadrul vizitei oficiale a Președintelui Erdoğan la Chișinău, care va fi efectuată la invitația președintelui Republicii Moldova și este preconizată pentru luna mai curent.

Președintele Igor Dodon a remarcat că Republica Turcia contribuie și la implementarea a zeci de proiecte sociale în Găgăuzia, a căror finalizare este planificată, de asemenea, pînă în luna mai, cînd domnul Erdoğan va efectua o vizită oficială la Chișinău, dar și la Comrat.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova