PRESEDINTELE IGOR DODON INTREPRINDE O VIZITA IN TURCIA

Președintele Igor Dodon întreprinde o vizită oficială în Republica Turcia, în fruntea unei delegații, la invitația Președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan.

Din componența delegației Republicii Moldova fac parte: Ion Chicu, prim-ministru, Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, Irina Vlah, guvernatorul UTA Găgăuzia, miniștri și alți demnitari de stat.

Agenda de lucru include întrevederi cu Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, cu președintele Marii Adunări Naționale (Parlamentului) a Turciei, Mustafa Șentop, întrevederi bilaterale ale miniștrilor.

De asemenea, șeful statului va prezida prima ședință a Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt, după care vor fi semnate mai multe acorduri bilaterale în domenii precum: conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere; transportul internaţional combinat de mărfuri; cooperarea în domeniul științei și tehnologiei ș.a.

“Republica Turcia este partenerul nostru strategic. Vizita oficială în această țară ne oferă posibilitatea să extindem, aprofundăm și consolidăm relațiile de colaborare bilaterală în toate domeniile de interes comun, spre beneficiul ambelor popoare”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că vizita istorică a Președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, în Republica Moldova a avut loc pe 17 și 18 octombrie 2018. Pe parcursul a două zile s-a reușit semnarea Declarației de colaborare strategică între țările noastre, constituirea Consiliului de colaborare strategică, inaugurarea sediului renovat al Președinției Republicii Moldova, inaugurarea mai multor obiective de menire socială la Comrat, încheierea unor înțelegeri de colaborare pe viitor, și altele.