PRESEDINTELE IGOR DODON CHEAMA POPORUL R. MOLDOVA LA UN MARS PASNIC PENTRU SUSTINEREA NOII GUVERNARI

În urma consultărilor cu conducătorii celor două forțe parlamentare care au format majoritatea – PSRM și ACUM, am decis să chemăm poporul Republicii Moldova la un marș pașnic pentru susținerea puterii legitime a țării – a Președintelui, majorității parlamentare și a Guvernului Maiei Sandu. Evenimentul va avea loc pe data de 16 iunie, ora 11:00, în fața Parlamentului.

Îndemn toți angajații instituțiilor de stat și ai organelor de forță să declare public susținere puterii legitime și să nu le fie frică de presiuni din partea regimului vechi care nu dorește să devină opoziție. Vă asigur că nimeni din angajați nu va fi sancționat doar pentru faptul că Partidul Democrat i-a obligat să adere la această formațiune.

Totodată, mă adresez și Partidului Democrat cu un apel de a asigura transmiterea pașnică a puterii către noul Guvern și să revină în Parlament în calitate de opoziție. Țin să menționez că tot mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova, reprezentanți ai diasporei și parteneri externi au exprimat susținere puterii noi legitime.

Igor DODON, Preşedinte аl Republicii Moldova