PRESEDINTELE IGOR DODON A VIZITAT ZONA DE SUD A TARII

Președintele Republicii Moldova a întreprins o vizită de lucru în zona de sud a țării pentru a continua dialogul cu cetățenii.

În cadrul vizitei în orașul Basarabeasca Igor Dodon a participat la inaugurarea unui complex sportiv care face parte din programul național de reabilitare a infrastructurii sportive. Complexul include un teren de fotbal, de baschet, de volei și de tenis, instalații pentru fitness, terenuri de joacă pentru copii și de odihnă pentru adulți.

Președintele a salutat locuitorii orașului Basarabeasca, exprimîndu-și speranța că acest teren sportiv va deveni o atracție și un loc îndrăgit pentru toți locuitorii orașului. Igor Dodon a spus că va depune și în continuare eforturi conjugate în vederea creării unor condiții favorabile și de motivare a oamenilor să practice sportul și modul sănătos de viață.

Amintim, că în toamna anului 2017, șeful statului a lansat un proiect național de construcție a circa 300 de complexuri sportive în localitățile din țară, predominant în cele rurale. Zeci de complexuri deja sînt date în exploatare, se află în proces de proiectare sau de construcție. Programul respectiv se desfășoară sub egida Președintelui Republicii Moldova, în cadrul Campaniei Naționale ”Iubesc Moldova” și în parteneriat cu Fundația de Binefacere a Primei Doamne ”Din Suflet”.

***

La Comrat Președintele țării a avut o întrevedere cu peste 800 de cetățeni, sala Casei de Cultură fiind neîncăpătoare pentru toți doritorii. În cadrul unui dialog deschis și prietenos, Igor Dodon a încercat să răspundă la toate întrebările adresate de cetățeni, marea majoritate din ele fiind de ordin social și economic. Menționăm, că așa cum a fost promis, întrevederile sînt transmise on-line.

În contextul acțiunilor consacrate Anului Familiei, Președintele Igor Dodon a felicitat 3 cupluri longevive și 2 familii numeroase. Șeful statului le-a urat pace, sănătate și prosperitate.

***

În cursul vizitei în teritoriu, Președintele Igor Dodon a mers la Gimnaziul „Mihail Tanasoglo” din satul Chirsova, mun. Comrat - localitate populată preponderent de etnici bulgari și găgăuzi.

În prezent în Gimnaziul „Mihail Tanasoglo” își fac studiile circa 280 de elevi. Igor Dodon s-a familiarizat cu necesitățile și problemele cu care se confruntă instituția și cadrele didactice, menționînd că va acorda sprijinul necesar în vederea bunei funcționări a acesteia. Totodată, șeful statului a reiterat că va depune toate eforturile ca instituțiile de învățămînt din satele și orașele noastre să nu fie închise.

De asemenea, Președintele a fost plăcut surprins de faptul că locuitorii satului Chirsova au transformat subsolul gimnaziului într-o sală sportivă, astfel încît, atît elevii cît și localnicii să-și dezvolte cu succes abilitățile fizice. În context, Igor Dodon a amintit despre acțiunile pe care le întreprinde în vederea dezvoltării sportului în țara noastră, inclusiv despre construcția terenurilor sportive în satele și raionale Moldovei.

Șeful statului le-a urat copiilor succese la învățătură, perseverență și rezultate pe măsura așteptărilor.

***

Sala în care a avut loc întrevederea Președintelui țării cu locuitorii orașului Ceadîr-Lunga din Găgăuzia a fost arhiplină, iar cîteva sute de oameni au rămas afară. Igor Dodon a remarcat că cetățenii sînt dornici să discute cu autoritățile problemele cu care se confruntă și că își doresc un trai decent și locuri de muncă bine remunerate.

Șeful statului a mai menționat faptul că susținerea și aprecierea pe care i-o acordă cetățenii, îl motivează să depună toate eforturile pentru a schimba lucrurile spre bine.

Tradițional, în cadrul acțiunilor consacrate Anului Familiei, Igor Dodon a felicitat 2 cupluri longevive și 3 familii cu mulți copii. De asemenea, Președintele l-a felicitat pe Ciuchin Mihail, locuitor al satului Baurci, care astăzi a împlinit venerabila vîrstă de 90 de ani. Șeful statului a urat tuturor sănătate, mulți ani și multe bucurii.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova