PRESEDINTELE IGOR DODON A VIZITAT PORTUL INTERNATIONAL LIBER GIURGIULESTI

Președintele Igor Dodon a vizitat astăzi Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti - un nod de transport unic în Moldova, situat la intersecţia graniţelor Republicii Moldova, României şi Ucrainei, amplasat pe Dunărea de Jos şi având statut de port fluvio-maritim datorită prevederilor Convenţiei privind regimul Dunării.

Portul Giurgiuleşti include un terminal petrolier, cerealier şi de pasageri, un nod feroviar care face legătura între Moldova şi ţările vecine. Șeful statuluia relatat administraţiei întreprinderii că în 2005-2009, în calitate de vice-ministru al Economiei, apoi ministru şi prim-viceprim-ministru, a monitorizat construcţia instalaţiilor portuare şi modernizarea infrastructurii din zonă.

"Am discutat despre situaţia actuală de la Portul Giurgiuleşti. În special, despre necesitatea de adâncire a albiei râului pentru a putea primi nave de o capacitate mai mare. Am dat asigurări conducerii întreprinderii că vom oferi tot sprijinul necesar din partea statului pentru dezvoltarea acestui port, care joacă un rol important în dezvoltarea comerţului exterior al Moldovei", a scris Igor Dodon pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova