PRESEDINTELE IGOR DODON A VIZITAT DOUA INSTITUTII PRESCOLARE DIN RAIONUL CAHUL

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întreprinde o vizită în raionul Cahul. Pe agenda de lucru sînt incluse mai multe întrevederi cu administrația locală, efectivul Brigăzii 3 Infanterie Motorizată, precum și cu personalul unor grădinițe de copii din regiune.

Șeful statului a vizitat grădinița de copii ”Romanița” din localitatea Chircani și grădinița nr.1 din satul Moscovei, care au beneficiat de suport din partea Fundației de Binefacere a Primei Doamne, în cadrul programului național de susținere a instituțiilor preșcolare, lansat de Fundația ”Din Suflet”.

Conform solicitărilor adresate de administrație și părinți, grădinița ”Romanița” a primit mobilier și electrocasnice, iar la grădinița din satul Moscovei i-au fost schimbate geamurile.

“Bucuria văzută în ochii acestor copii ne motivează să depunem și în continuare tot efortul pentru a le oferi un mediu sănătos și confortabil pentru educație și dezvoltare”, a declarat Igor Dodon.

Președintele a menționat, că pe parcursul anului 2017, Fundația de Binefacere a Primei Doamne a inițiat lucrările în 200 de instituții preșcolare, care au fost finalizate în marea majoritate dintre acestea. Totodată, șeful statului a subliniat că se preconizează ca în anul curent, acest suport să fie acordat la circa 500 de grădinițe, iar pînă la expirarea mandatului de Președinte al Republicii Moldova - la toate grădinițele din țară.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova