PRESEDINTELE IGOR DODON A VIZITAT COMPANIA „TEHNOSTEL CAR” DIN ORASUL HINCESTI

Astăzi, șeful statului a vizitat Compania „Tehnostel Car”, din orașul Hîncești, care de circa 15 ani activează cu succes pe piața Republicii Moldova.

Compania respectivă este specializată în producerea și comercializarea cărnii de vită, miel și porc. Întreprinderea dispune de o fermă de prăsilă care, la moment, crește și întreține circa 4 mii de bovine, 5 mii de ovine și 3 mii de porcine. De asemenea, agentul economic administrează un teren arabil și o pășune cu o suprafață de aproximativ 1000 de ha, un abator și un depozit frigorific modern pentru depozitarea cărnii în condiții de igienă corespunzătoare.

”Dat fiind faptul că întreprinderea oferă produse de o înaltă calitate, cea mai mare parte a acesteia este exportată pe piața Federației Ruse și pe cea a țărilor arabe”, a specificat Igor Dodon.

În context, șeful statului a declarat că va încuraja și va susține și în continuare producătorii autohtoni să realizeze cît mai mult, precum și să fie asigurați cu piață de desfacere. Igor Dodon a subliniat că este necesar să utilizăm capacitatea pe internă, nu să importăm producție străină.

Totodată, Președintele Moldovei a menționat că, în urma discuțiilor cu Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, deja aproximativ 200 de companii din țara noastră au obținut dreptul de a-și exporta producția pe piața rusă.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova