PRESEDINTELE IGOR DODON A RETURNAT PARLAMENTULUI PROIECTELE DE LEGE CU PRIVIRE LA GAGAUZIA

Șeful statului, a primit spre promulgare proiectele de lege privind împuternicirile Găgăuziei. În urma examinării documentelor prezentate, președintele a ajuns la concluzia că acestea nu corespund propunerilor elaborate de grupul de lucru al Parlamentului, Adunării Populare a Găgăuziei şi a reprezentanților societății civile.

După discuția cu Başcanul Irina Vlah şi alţi reprezentanţi ai administrației Găgăuziei, dar şi în baza concluziilor făcute în urma întrevederii extinse cu reprezentanții Adunării Populare a Găgăuziei, din 25 iulie, curent, Igor Dodon a decis să returneze Parlamentului proiectele de lege menționate.

„Sîntem datori să păstrăm pacea şi unitatea societăţii noastre. Legea cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei, din 23 decembrie, 1994, a reprezentat un compromis, necesar pentru excluderea escaladării conflictului existent la acel moment. Trebuie să facem tot posibilul pentru ca legea din 1994 să funcționeze în deplină măsură, iar toate modificările sau completările să fie făcute în spiritul acestei legi”, a menționat șeful statului.

Președintele a subliniat că va insista ca legile privind Găgăuzia să fie adoptate în redacția propusă de către grupul de lucru al Parlamentului, Adunării Populare a Găgăuziei şi reprezentanţilor societăţii civile.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova

Virginia Filip 21.09.2017 - 08:55

S-ar putea ca pacea si unitatea societatii noastre, asa cum s-a exprimat Dodon sa fie distruse chiar de el. Imi este absolut imposibil sa inteleg de ce acest individ care s-a autoproclamat presedintele nostru face totul impotriva guvernului, dar si impotriva vointei noastre?