PRESEDINTELE IGOR DODON A PROMULGAT LEGEA CU PRIVIRE LA REFORMA GUVERNULUI

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, a promulgat legea cu privire la reforma Guvernului, care va duce la reducerea numărului de ministere și optimizarea cheltuielilor Executivului.

Șeful statului a menționat că întotdeauna a optat pentru reducerea numărului de demnitari, deoarece consideră incorect de a păstra același număr de funcționari de rang înalt ca acum 25 de ani. Igor Dodon a declarat că pînă în prezent Republica Moldova a pierdut aproape o treime din populație, iar numărul sus-pușilor a rămas aproximativ același. Acest dezechilibru trebuia reparat și prin această lege se face un pas important în acest sens.

Președintele a menționat că acesta este abia începutul iar în continuare șeful statului va insista ca și numărul deputaților în Parlament să fie redus de la 101 la 71.

Igor Dodon susține că aceste reforme, mult mai capitale și dureroase pentru actuala guvernare, sînt posibile datorită faptului că există susținerea poporului.

Atît Președinția, cît și fracțiunea parlamentară a socialiștilor, vor demonstra consecvență și voință politică pentru a realiza toate obiectivele politice pentru care au obținut mandatul cetățenilor, a concluzionat șeful statului.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova

Virginia Filip 24.07.2017 - 17:32

Bine ca a promulgat legea, dar in aceste conditii va mai fi eficienta? De ce nu ne spune si noua Dodon, care este planul lui? A semnat si gata, ni s-a aruncat un comunicat de presa. La care ministere nu este eficienta? Este vorba despre rationamente pur politice sau chiar este ceva serios la mijloc?