PRESEDINTELE IGOR DODON A PARTICIPAT LA PREZENTAREA AUTOSPECIALELOR ”KAMAZ” OFERITE DE FEDERATIA RUSA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat astăzi la prezentarea celor 12 autospeciale ”Kamaz”, care au ajuns în Moldova din Federația Rusă. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului Industriei și Comerțului din Federația Rusă și reprezentanți ai companiei ”Kamaz”. Tehnica multifuncțională poate fi folosită în procesul de deszăpezire, de eliminare a poleiului și de spălare a străzilor. Șeful statului a subliniat că autospecialele au parcurs cu succes peste 6.000 de km.

Igor Dodon a menționat că acest lucru a devenit posibil grație înțelegerilor sale pe care le-a avut cu Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în vara anului trecut. Atunci Președintele țării s-a adresat cu rugămintea de a dona 100 de unități de tehnică specială pentru orașele și raioanele din Moldova. ”În acest sens Guvernul rus a rezervat 100 de mln. de ruble din fondul de rezervă a FR pentru asamblarea primului lot de tehnică”, a specificat șeful statului.

Președintele RM a adus sincere mulțumiri poporului frățesc rus și în mod special, Președintelui FR, Vladimir Putin, pentru sprijinul acordat țării noastre în diverse domenii, menționînd că și în continuare va depune toate eforturile în vederea consolidării parteneriatului strategic stabilit între țările noastre.

Igor Dodon a mai menționat că autospecialele vor fi transmise după alegerile parlamentare raioanelor și municipalităților unde este nevoie stringentă de tehnica respectivă, după cum urmează: 2 unități la Chișinău și cîte una la Bălţi, Briceni, Ocniţa, Edineţ, Floreşti, Comrat, Congaz, Basarabeasca, Taraclia, Soroca.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova