PRESEDINTELE IGOR DODON A EFECTUAT O VIZITA DE LUCRU SI DE CARITATE IN TERITORIU

În municipiul Bălți, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vizitat Liceul Teoretic „N. Gogol” unde în prezent își fac studiile peste o mie de elevi.

Șeful statului a discutat cu conducerea instituției și colectivul de pedagogi care i-au relatat despre problemele cu care se confruntă, precum și despre rezultatele frumoase înregistrate de elevi la diferite concursuri naționale şi internaționale.

Igor Dodon a apreciat faptul că liceul implementează cu succes idei pedagogice inovatoare și moderne. În acest context, Președintele țării a menționat că pînă la finele anului curent, le va oferi 25 de calculatoare pentru clasa de informatică.

Ulterior, șeful statului a vizitat grădinița de copii numărul 20 din orașul Bălți.

Președintele țării a fost plăcut surprins de spectacolul prezentat de micuți, cărora le-a oferit dulciuri și jucării. De asemenea, Igor Dodon a menționat că pînă la finele anului instituția va dispune de un cuptor electric și un frigider de care au stringentă necesitate.

Totodată, șeful statului a dat asigurări că va depune și în continuare efortul necesar pentru a oferi copiilor din instituțiile preșcolare un mediu sigur și confortabil pentru creștere și instruire.

Igor Dodon a transmis sincere felicitări educatorilor și micuților cu prilejul sărbătorilor de iarnă, dorindu-le un an nou fericit.

***

În continuarea vizitei în teritoriu, în contextul marcării Anului Familiei în Republica Moldova, șeful statului a mers la cuplul longeviv Gheorghe și Zinaida Pelin care în această lună marchează 50 ani de căsătorie. Igor Dodon le-a transmis sincere felicitări cu prilejul sărbătoririi Nunții de Aur și pentru înțelegerea și răbdarea de care au dat dovadă pe parcursul a jumătate de secol.

Apoi, Președintele țării a vizitat familia Plămădeală din orașul Bălți care cu mari dificultăți cresc 5 copii: 1 fetiță și 4 băieței cu vîrste cuprinse între 10 ani și 2 luni. Mama copiilor nu este angajată în cîmpul muncii deoarece se ocupă de creșterea copiilor. Doar tatăl este cel care aduce un venit financiar în familie fiind angajat la o firmă din oraș și care se confruntă cu mari probleme de sănătate, iar o bună parte din bani sînt cheltuiți pe medicamente. De asemenea, familia mai are de returnat și un credit bancar utilizat pentru procurarea apartamentului.

Din partea Fundației de Binefacere „Din Suflet”, Președintele Republicii Moldova a oferit familiei un suport financiar, jucării, cărți și dulciuri. Șeful statului a menționat că în cel mai scurt timp familia va primi și două paturi supraetajate pentru copii, pe care le-au solicitat.

***

Așa cum a promis anterior, Președintele țării a vizitat familia Pascari din satul Suvorovca, raionul Făleşti care la finele lunii octombrie au venit la Președinție și Igor Dodon le-a oferit sprijinul necesar.

Această familie în care cresc 11 copii, a fost nevoită să vîndă vaca care le asigura hrana zilnică și să returneze statului ajutorul social în valoare de 6.000 de lei, oferit anterior pentru tratarea uneia dintre fete care a fost internată în reanimare.

Cei 13 membri ai familiei locuiesc în doar 2 camere mici și în condiții greu de imaginat. Reieșind din situația dificilă a familiei, șeful statului le-a promis că le va oferi suport și va identifica o locuință mai spațioasă în apropiere de orașul Bălți.

***

Pe finalul vizitei de lucru în teritoriu, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vizitat familia Ciutac din satul Măgdăcești, raionul Criuleni. Acum trei luni, Tatiana a adus pe lume cvadrupleți, iar o dată cu fericirea s-au făcut simțite grijilie, responsabilitățile și necesitățile familiei.

Astfel, din partea Fundației de Binefacere a Primei Doamne „Din Suflet” șeful statului a dăruit familiei mîncare pentru bebeluși, jucării, leagăne, un televizor și alte lucruri de strictă necesitate.

Igor Dodon a felicitat soții Ciutac cu prilejul Anului Familiei și a sărbătorilor de iarnă, îndemnîndu-i să rămînă mereu o familie la fel de unită în care să domnească zîmbetele, bunătatea și respectul.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova