PRESEDINTELE IGOR DODON A DESFASURAT SEDINTA CENTRULUI UNIC DE COMANDA PENTRU GESTIONAREA CRIZEI PROVOCATE DE COVID-19

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a desfășurat astăzi o nouă ședință a Centrului unic de comandă pentru gestionarea crizei provocate de răspîndirea virusului COVID-19.

Ministerul Sănătății a comunicat noi informații: în ultimele 24 de ore, în țară au fost procesate 801 teste și s-au depistat 133 de cazuri de infectare cu coronavirusul de tip nou. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la Chișinău – 30 de persoane. În regiunea transnistreană au fost depistate 20 de persoane infectate, numărul total în prezent fiind de 431 de persoane.

La ora actuală, în Republica Moldova s-au vindecat 1114 persoane, inclusiv 30 în Transnistria. La moment sînt 2548 de cazuri active.

“Referindu-ne la măsurile de susținere a economiei și a populației, în mod separat, am discutat cu dl Prim-ministru unele propuneri pentru deținătorii de patente. Ținînd cont de faptul că din cauza crizei a fost sistată activitatea acestora, ei vor avea dreptul să solicite ajutor de șomaj în valoare de 2775 de lei”, a menţionat şeful statului.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova