PRESEDINTELE IGOR DODON A DAT O REPLICA UNOR CONCURENTI ELECTORALI

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a dat o replică unor concurenţi electorali care s-au arătat iritați de noutatea eliberării a doi piloţi moldoveni luați ostatici de către talibanii din Afganistan în anul 2015.

“Datoria mea, în calitate de Președinte al țării, este să am grijă de concetățenii noștri și să ajut cu tot ce îmi stă în puteri orice moldovean care a ajuns în impas.

În scurt timp, cetățenii moldoveni ținuți ostatici de talibanii afgani se vor îndrepta spre casă.

E o mare bucurie pentru noi, ca țară, faptul că am reușit să ne eliberăm fiii. Adeseori nici statelor mari și puternice nu le reușește o asemenea acțiune, extrem de complicată.

De mult timp am ținut pe masă dosarul acestui caz și am grăbit cît am putut eliberarea cetățenilor noștri. Ca Președinte al țării, am considerat de datoria mea, drept o maximă prioritate să contribui la rezolvarea pozitivă și cît mai grabnică a acestei probleme critice.

Am dorit enorm ca eliberarea lor să se întîmple încă în 2018, ca cei doi piloți să întîmpine Revelionul acasă, în Patrie, printre cei dragi. N-a fost să fie așa, fiindcă prea dificilă era situația lor.

Pînă la urmă, contează că ei în sfîrșit au scăpat din închisoarea talibanilor și acum se află în afara oricărui pericol. Ei deja au comunicat cu rudele și sînt fericiți că tot răul a rămas în trecut.

Vreau să mă adresez aici și către unii concurenți electorali, care s-au arătat iritați de frumoasa noutate. Ce-ați făcut voi trei ani de zile pentru salvarea ostaticilor, ca acum să criticați că ei n-au fost eliberați cu cîteva luni, săptămîni sau zile mai devreme?

Haideți să ne bucurăm cu toții pentru eliberarea cetățenilor noștri. Este nedemn să regretați că ei au fost eliberați acum și nu după alegeri. Aici e vorba de viața și soarta oamenilor și există momente cînd speculațiile și luptele politice trebuie lăsate într-o parte, pentru că pe lîngă competiția politică trebuie să existe și morală, și omenie, oricît de greu e de găsit așa ceva în politica moldovenească” a scris şeful statului pe o reţea de socializare.