PRESEDINTELE IGOR DODON A CONVOCAT O SEDINTA DE LUCRU CU PRIVIRE LA ORGANIZAREA UNOR ACTIUNI CU PRILEJUL ZILEI INTERNATIONALE A FAMILIEI

Șeful statului a prezidat o ședință de lucru cu privire la organizarea unui șir de activități cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei, marcată pe 15 mai.

În urma discuțiilor, participanții ședinței au convenit asupra organizării sub egida Președintelui Republicii Moldova a Festivalului Familiei în mai multe localități ale Moldovei.

Astfel, pe data de 12 mai, Festivalul Familiei va avea loc la Comrat, pe 13 mai - la Bălți, și pe data de 15 mai la Chișinău. În contextul acestor evenimente, pe data de 21 mai, la invitația șefului statului, la Chișinău va veni președintele Organizației Internaționale pentru Familie, Brian Brown.

La aceste manifestații, Igor Dodon va anunța mai multe inițiative legislative ale Președintelui cu privire la susținerea familiilor.

Totodată, șeful statului a salutat inițiativa Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove de a organiza, la 12 mai curent, un Marș pentru susținerea familiei tradiționale, eveniment la care intenționează să participe personal.

De asemenea, Igor Dodon a invitat toată lumea să se alăture acestor evenimente culturale care vor include un program distractiv atît pentru copii, cît și pentru maturi și are drept scop promovarea valorilor familiei tradiționale.

Amintim, că pe data de 14-16 septembrie, la Chișinău, în premieră, va avea loc Congresul Mondial al Familiilor la care vor participa circa 2000 de persoane din peste 50 de state. Totodată la invitația Președintelui, și-a arătat disponibilitatea să participe la Congres, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Chiril, și un înalt reprezentant al Vaticanului.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova