PRESEDINTELE IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE CU ZINAIDA GRECEANII, PRESEDINTELE PSRM

În cadrul întrevederii părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la activitatea curentă.

Interlocutorii s-au referit la politica bugetar-fiscală pentru anul 2018 care a fost înaintată în Parlament spre examinare, precum și la proiectul Legii Bugetului de Stat, votat ieri în Guvern. Igor Dodon a salutat faptul că fracțiunea socialiștilor deja a elaborat mai multe propuneri și amendamente la aceste documente importante, amendamente ce țin de dezvoltarea mediului de afaceri, de înlesniri fiscale pentru toate ramurile economiei, de susținere a regiunilor precum și de implementare a mai multor inițiative cu caracter social, începînd de la creșterea pensiilor pînă la politicile de susținere a persoanelor cu nevoi speciale.

”Instituția prezidențială a înaintat, de asemenea, mai multe propuneri în acest sens și solicit fracțiunii parlamentare a PSRM să promoveze activ atît inițiativele sale cît și ale instituției prezidențiale”, a menționat șeful statului.

În alt context, părțile au discutat despre ședința grupului de prietenie interparlamentar Moldova-Rusia, care urmează să se desfășoare la Moscova, în perioada 11-13 decembrie curent.

Președintele țării a subliniat faptul că astfel de întruniri între parlamentarii din Republica Moldova și Duma de Stat a Federației Ruse nu au avut loc pe parcursul a 9 ani, și a propus ca în componența delegației moldovenești care va pleca în capitala rusă să fie incluși reprezentanți ai legislativelor din Găgăuzia și regiunea transnistreană.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova