Presedintele Igor Dodon a avut o intrevedere cu reprezentantii Asociatiei Investitorilor Straini din Moldova

La invitația Asociației Investitorilor Străini din Moldova, Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu reprezentanții acestei organizații cu care a discutat problemele actuale ce țin de politica social-economică și fiscală a țării noastre.

Igor Dodon a salutat faptul că Asociația susține ideea Președintelui privind instituirea funcției de ombudsman al businessului, care va apăra interesele cercurilor de afaceri în cazul unor presiuni din partea organelor de control ale statului. În legătură cu aceasta, șeful statului a propus Asociației Investitorilor Străini să participe la consultările pe marginea acestui proiect de lege.

În cadrul discuției, părțile au fost unanime în opinia privind necesitatea organizării audierilor publice pe proiectele de legi din sfera social-economică, precum și efectuarea unei analize profunde a acestora. În mod special a fost menționată importanța realizării unei reforme veridice a justiției și a unei politici fiscale mult mai previzibile și mai consecvente. De asemenea, Igor Dodon i-a asigurat pe membrii Asociației de faptul că Administrația prezidențială mereu va ține cont de interesele sectorului real al economiei, inclusiv în cadrul consultărilor sistematice pe care le organizează cu Guvernul și Parlamentul Republicii Moldova.

”Consider că această întrevedere este importantă și utilă din punct de vedere al restabilirii unui mediu de afaceri sănătos și creării condițiilor favorabile pentru atragerea investițiilor străine directe”, a menționat șeful statului. În context, Președintele țării a subliniat că acest lucru va impulsiona dezvoltarea economiei naționale, crearea noilor locuri de muncă și creșterea bunăstării cetățenilor noștri.