PRESEDINTELE IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE CU PRESEDINTELE AZERBAIDJANULUI, ILHAM ALIYEV

La München, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev.

“Am discutat un spectru larg de chestiuni ce vizează cooperarea în mai multe domenii, inclusiv comercial-economic, energetic, transporturilor și investițional.

Totodată, am constatat că potențialul comercial-economic existent între țările noastre nu este realizat pe deplin și în acest context, am subliniat necesitatea organizării unei noi ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-azere care nu s-a mai întrunit din anul 2012.

Am subliniat interesul deosebit al țării noastre față de atragerea investitorilor azeri în proiectele de infrastructură din Moldova. I-am exprimat președintelui azer recunoștința pentru sprijinul valoros care l-a acordat în realizarea mai multor proiecte sociale și umanitare, inclusiv în Autonomia Găgăuză.

În același timp, am reiterat că în anul curent, în orașul Ciadîr-Lunga va avea loc deschiderea unui Centru cultural educațional, edificat cu susținerea Fondului „Heydar Aliyev”, în baza înțelegerii la care am ajuns cu Ilham Aliyev în cadrul vizitei mele oficiale la Baku, în iunie 2017.

Pe finalul dialogului de astăzi, am discutat despre termenele vizitei oficiale a Președintelui Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova”, a specificat şeful statului.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova