PRESEDINTELE IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE CU COORDONATORUL AGENTIEI TURCESTI TIKA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu doamna Selda Özdenoğlu, Coordonator al Agenției Turcești de Colaborare și Coordonare (TIKA) în Republica Moldova.

În cursul dialogului oficialii au discutat aspecte ale colaborării bilaterale, iar șeful statului a exprimat gratitudine părții turcești pentru asistența financiară şi tehnică acordată Republicii Moldova prin intermediul Agenţiei Turce pentru Cooperare şi Coordonare (TIKA), care pe parcursul ultimilor ani a alocat circa 40 mln. dolari SUA pentru implementarea mai multor proiecte în țara noastră.

Totodată, Președintele Igor Dodon a apreciat înalt vizita pe care recent a întreprins-o la Ankara și înțelegerile la care s-a ajuns în cadrul acesteia.

În context părțile au discutat prioritățile pentru anul curent. Menționăm că deja sînt lansate mai multe inițiative de colaborare în domeniul social, al sănătății, educației, afacerilor interne etc.

"Am solicitat partenerilor turci să examineze și posibilitatea de a sprijini implementarea programului prezidențial privind construcția complexurilor sportive în localitățile rurale ale țării noastre", a menționat Igor Dodon.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova