PRESEDINTELE IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE CU AMBASADORUL SUA, DERECK J. HOGAN

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut, astăzi, o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în țara noastră, Dereck J. Hogan. În debutul întrevederii, șeful statului a transmis felicitări Președintelui SUA, Donald Trump, cu ocazia zilei de naștere.

Oficialii au discutat agenda actuală a dialogului bilateral, reconfirmînd interesul pentru aprofundarea cooperării în toate domeniile de interes reciproc.

Referindu-se la situația politică internă din Republica Moldova, Igor Dodon și Dereck J. Hogan au fost unanimi în opinia privind necesitatea menținerii stabilității în țara noastră. În context, șeful statului a subliniat că marșul planificat pentru ziua de 16 iunie, în susținerea noii guvernări legitime, poartă un caracter exclusiv pașnic.

De asemenea, Igor Dodon a remarcat că Administrația Președintelui este în contact permanent cu noua majoritate parlamentară constituită din fracțiunile PSRM și ACUM, precum și cu Guvernul Maiei Sandu. ”Prin eforturi comune, vom asigura transmiterea pașnică a puterii, întru binele poporului din țara noastră, precum și vom păstra relațiile reciproc avantajoase cu partenerii externi ai RM”, a menționat șeful statului.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova