PRESEDINTELE IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE CU AMBASADORUL EXTRAORDINAR SI PLENIPOTENTIAR AL SUA IN R. MOLDOVA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, E. S. James D. Pettit.

În cadrul dialogului, au fost abordate mai multe subiecte despre situația politică din ţară, dar și despre relațiile bilaterale moldo-americane.

Părțile au vorbit în detaliu despre scenariile posibile în legătură cu desfășurarea și organizarea alegerilor locale și a celor parlamentare din acest an.

De asemenea, s-a discutat despre vizita pe care șeful statului preconizează s-o întreprindă în SUA în perioada 1-8 iulie curent, la invitația domnului Brian Brown, Președintele Organizaţiei Internaționale pentru Familie.

În cadrul acestei vizite, președintele țării intenționează să participle la mai multe întrevederi cu reprezentanți ai Guvernului, membri ai Congresului și conducerii de vîrf a SUA, cu reprezentanții instituțiilor media, dar și cu reprezentanții organizațiilor de experți.

Igor Dodon a reiterat faptul că Republica Moldova trebuie să aibă un dialog continuu atît cu Estul, cît și cu Vestul, să dezvolte relații de prietenie, comerciale, bilaterale și multilaterale în interesul țării noastre.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova