PRESEDINTELE IGOR DODON A ADRESAT UN MESAJ PRESEDINTELUI REPUBLICII TURCIA, RECEP TAYYIP ERDOGAN

EXCELENȚĂ,

Cu ocazia comemorării tentativei de lovitură de stat din 2016, în numele cetățenilor Republicii Moldova și al meu personal, aduc un pios omagiu eroilor care s-au jertfit pentru apărarea instituțiilor constituționale ale Republicii Turcia.

Permiteți-mi să remarc cu bucurie că Republica Turcia a reușit să diminueze cu succes impactul negativ al stării de haos creată de acel trist eveniment, Ziua Democrației și Unității Naționale devenind simbolul luptei pentru păstrarea demnității de neam, a libertății și democrației. Totodată, reiterez cu fermitate că Republica Moldova condamnă vehement orice act orientat împotriva statului de drept și că rămîne un partener hotărît și angajat, alături de Republica Turcia, în asigurarea securității naționale și menținerea păcii.

În context, vreau să subliniez importanța amplificării sprijinului reciproc în chestiuni ce țin de independența, suveranitatea, integritatea teritorială, securitatea și interesele de dezvoltare ale țărilor noastre și îmi exprim încrederea că, în pofida provocărilor numeroase și complexe, popoarele noastre au în față un viitor sigur și luminos.

Adresîndu-Vă sincere urări de bine, putere de muncă și mult spor în activitatea de înaltă responsabilitate pe care o realizați, precum și cele de prosperitate pentru poporul turc, Vă rog să acceptați, Excelență, asigurările distinsei mele considerații.