PRESEDINTELE IGOR DODON A ADRESAT UN MESAJ ORGANIZATORILOR SI PARTICIPANTILOR LA FESTIVALUL INTERNATIONAL DE ARTA „SLAVEANSKI BAZAR V VITEBSKE”, EDITIA XXIX

Dragi prieteni,

Am onoarea să vă adresez, în numele Republicii Moldova, cordiale felicitări cu ocazia deschiderii Festivalului Internațional de Artă „Slaveanski Bazar v Vitebske”, ediția XXIX.

În ultimele decenii, acest eveniment cultural de anvergură a depășit granițele lumii slave, devenind un mare forum internațional de comunicare culturală între diferite națiuni.

Festivalul Internațional de Artă se bucură de o mare popularitate în țara noastră multietnică. Artiști moldoveni din diferite genuri de artă participă întotdeauna cu mare entuziasm la festival. Această importantă sărbătoare a artelor a devenit un eveniment semnificativ în destinul multor tineri interpreți moldoveni.

Am certitudinea că actualul Festival Internațional de Artă „Slaveanski Bazar v Vitebske”, ediția XXIX, va avea parte de multă lumină și spectaculozitate și le va oferi participanților și spectatorilor multă bucurie și satisfacție de la contactul cu frumosul. Fie ca această competiție artistică să deschidă calea unor noi talente și să fie o adevărată sărbătoare pentru toți iubitorii de muzică, teatru, dans și artă plastică.

Folosesc această ocazie pentru a-mi exprima recunoștința și aprecierea deosebită Președintelui Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, pentru ospitalitatea și organizarea excelentă a festivalului, care are o importanță majoră pentru promovarea tinerelor talente, aprofundarea cooperării umanitare și întărirea prieteniei între popoare.

Mult succes și victorie participanților la festival, iar iubitorilor de artă - bună dispoziție și impresii de neuitat.