PRESEDINTELE IGOR DODON A ADRESAT UN MESAJ DE FELICITARE PRESEDINTELUI REPUBLICII LITUANIA, GITANAS NAUSEDA, CU PRILEJUL SARBATORII NATIONALE A STATULUI LITUANIAN

Excelență,

Cu ocazia celebrării Zilei proclamării independenței de stat a Lituaniei, am deosebita plăcere să Vă adresez, în numele cetățenilor Republicii Moldova și al meu personal, cordiale felicitări și sincere urări de pace, bunăstare și progres.

Remarc cu satisfacție caracterul amplu și constructiv al parteneriatului moldo-lituanian care, bazat pe relații de prietenie și confirmat de promptitudinea recunoașterii, acum trei decenii, de către clasa politică moldovenească a Actului de restabilire a independenței Lituaniei, a înregistrat o continuă dinamică ascendentă.

Folosesc acest prilej festiv și exprim gratitudine poporului lituanian pentru asistență și suportul acordat în procesul de implementare a reformelor din Republica Moldova. Țin să accentuez, totodată, deplina noastră determinare de a intensifica și extinde cooperarea în beneficiu reciproc.

Reafirmând interesul deosebit al Republicii Moldova pentru dialogul cu Republica Lituania, Vă rog să acceptați, Excelență, asigurarea înaltei mele considerații.