PRESEDINTELE IGOR DODON A ADRESAT UN MESAJ DE FELICITARE CETATENILOR CU PRILEJUL MARCARII A 661 DE ANI DE LA INTEMEIEREA STATULUI MOLDOVENESC

Stimați compatrioți,

Astăzi se împlinesc 661 ani de la întemeierea Statului Moldovenesc. Este un eveniment remarcabil pentru istoria noastră, care amintește despre eliberarea Moldovei de sub jugul dominației străine.

Statalitatea moldovenească are, se știe, o istorie de secole. În 1365, la 2 februarie, regele ungar a recunoscut independența Ţării Moldovei. De atunci s-au scurs veacuri în care am pierdut de mai multe ori suveranitatea, dar am păstrat memoria conviețuirii într-un stat propriu.

Astăzi, pămîntul în care ne sînt strămoșii, meleagul pe care ne creștem copiii, locul unde sîntem acasă este țara noastră Republica Moldova, cea care asigură continuitatea vechii statalități moldovenești.

Vă îndemn să păstrăm cu demnitate valorile moștenite, să ne mîndrim cu apartenența noastră, cu Ștefan cel Mare, care a înscris pe vecie numele poporului şi al Statului Moldovenesc în istoria multiseculară a Europei.

La mulți ani, dragi moldoveni!

La Mulți Ani, Republica Moldova!