PRESEDINTELE IGOR DODON A ADRESAT UN MESAJ CU PRILEJUL ANIVERSARII A 90-A DE LA FONDAREA POSTULUI NATIONAL „RADIO MOLDOVA”

Dragi membri ai comunității Radio Moldova,

Îmi face plăcere să Vă adresez calde felicitări cu prilejul sărbătoririi a nouă decenii de la întemeierea primului post de radio de la noi și să Vă exprim sentimente de admirație și recunoștință pentru muncă, abnegație și devotament.

Acum 90 de ani, în casele moldovenilor intra o sursă de informare performantă, inovatoare. Cu certitudine, în țara noastră sînt oameni care își amintesc acest important eveniment. Timpul a trecut, iar dezvoltarea tehnologică a atins astăzi turații inimaginabile la acel timp. Astăzi lumea este la un clic distanță, însă rolul radioului în această vertiginoasă evoluție este incontestabil.

Generații întregi de reporteri și redactori, regizori și crainici, operatori și ingineri și-au creat destinul și l-au trăit frumos și demn la Radio Moldova. Alături de scriitori și oameni de cultură, angajații postului național de radio au fost în plină vervă a evenimentelor de renaștere națională. Vocile melodioase din modestele cutioare s-au pliat pe sufletele cetățenilor noștri și au rămas inconfundabile prin noutățile aducătoare de bucurie.

Important pentru statul Republica Moldova este și faptul că instituția Dumneavoastră are în custodie o veritabilă comoară națională – cea mai mare fonotecă radio, care urmează a fi păstrată cu grijă și valorificată creator, în numele adevărului și dreptății.

La ceas aniversar, Vă doresc sănătate multă și vigoare creatoare, multă inspirație pentru a fi competitivi pe piața media din țara noastră și a aduce la cunoștința oamenilor cît mai multe vești bune.

La mulți ani, Radio Moldova!