Presedintele Donald Trump acuza retelele de socializare ca cenzureaza opiniile conservatoare

Preşedintele Donald Trump a criticat Sîmbătă vehement blocarea de către reţelele de socializare a unor conturi şi conţinuturi ale unor personalităţi din rîndul dreptei conservatoare americane, liderul de la Casa Albă vorbind despre ‘discriminare’ şi calificînd drept ‘bolnav’ comportamentul a două posturi de televiziune, relatează AFP, potrivit agerpres.

Reacţia sa, consemnată într-o nouă salvă de tweet-uri matinale, survine după ofensiva lansată săptămîna trecută de giganţii internetului împotriva comentatorului american de extremă-dreapta Alex Jones, căruia i s-a tăiat accesul la Facebook şi Spotify, reţeaua Twitter blocîndu-i la rîndul ei accesul la contul personal, dar numai pentru o săptămînă.

‘Reţelele de socializare discriminează clar vocile Republicane/Conservatoare’, a scris Trump pe Twitter, promiţînd că Administraţia sa nu va permite ca acest lucru să continue, dar nu a precizat ce intenţionează să facă.

‘Vor să reducă la tăcere opiniile multor persoane de DREAPTA, în timp ce nu fac nimic în cazul altora’, a explicat în continuare Preşedintele american.

‘Cenzura este ceva foarte periculos şi absolut imposibil de combătut. Dacă veţi căuta ştirile false (Fake News), nimic nu este mai fals decît CNN şi MSNBC, iar eu nu cer eliminarea comportamentului lor bolnav. M-am obişnuit cu ele şi privesc (aceste posturi; n. red.) cu precauţie, sau nu le privesc deloc’, scrie Trump într-o a doua postare.

‘Să lăsăm să participe toată lumea, bună sau rea’, îndeamnă el în postarea următoare.

Fondator al website-ului InfoWars, Alex Jones este o personalitate mediatică afiliată extremei drepte şi care s-a remarcat prin teorii ale conspiraţiei după atacul armat asupra unei şcoli din Sandy Hook, în 2012, soldat cu moartea a 26 de persoane, dintre care 20 de elevi.

Facebook i-a suspendat cele patru pagini principale, acuzîndu-l pe Alex Jones că ‘glorifică violenţa’ şi că ‘foloseşte un limbaj dezumanizant în descrierea persoanelor transgender, musulmanilor şi imigranţilor’.

La rîndul ei, reţeaua Twitter, care în numele libertăţii de exprimare în cadrul dezbaterilor publice nu s-a alăturat iniţial acţiunii împotriva lui Alex Jones, a decis totuşi Marţi să restrîngă accesul la contul acestuia, care poate fi consultat de internauţi, însă Jones nu mai poate timp de o săptămînă să posteze mesaje.