Presedintele Consiliului European: Perspectivele legate de anticipate au mari sanse

Președintele Consiliului European, Charles Michel, aflat într-o vizită în Republica Moldova, a susținut, Duminică, o conferință de presă, împreună cu șeful statului, Maia Sandu, și a comentat situația politică din țara noastră. Charles Michel a ținut să precizeze că Uniunea Europeană este un mare partener comercial al Republicii Moldova și așteaptă din partea țării noastre să fie implementate reforme. Președintele Consiliului European a încurajat-o, în context, pe Maia Sandu.

„Transmit un mesaj foarte clar de sprijin al Uniunii Europene pentru concentrarea doamnei Președinte Sandu pe efectuarea reformelor și lupta cu corupția. (...) Eforturile Dumneavoastră de a aborda lipsa independenței sistemului judiciar și Procuraturii și de a avansa în investigarea fraudei bancare și luptei cu corupția sunt cruciale pentru a consolida națiunea”, a declarat oficialul european.

În context, el a ținut să precizeze că cei care ar avea probleme cu legea nu ar trebui să decidă soarta țării și a lăsat să se înțeleagă că sprijină organizarea alegerilor parlamentare anticipate în Moldova. 

„Cei care au fost implicați în activități care nu se conformează supremației legii nu ar trebui să existe în viitorul Moldovei și, de aceea, toate perspectivele legate de alegerile parlamentare anticipate au cele mai mari șanse. Așteptăm ca toți actorii politici să acționeze în interesul superior al cetățenilor Republicii Moldova. Doamna Președinte, Europa este de partea dumneavoastră”, a spus Michel. 

După ce își va încheia vizita în Republica Moldova, președintele Consiliului European va merge în Georgia și Ucraina. (Sputnik.md)