PRESEDINTELE COMISIEI POLITICA EXTERNA SI INTEGRARE EUROPEANA A AVUT O INTREVEDERE CU AMBASADORUL EXTRAORDINAR SI PLENIPOTENTIAR AL GEORGIEI IN REPUBLICA MOLDOVA

Președintele Comisiei Politică Externă și Integrare Europeană, Ambasadorul Iurie Reniță, a avut o întrevedere cu E.S. domnul Merab ANTADZE, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Georgiei în Republica Moldova.

Discuțiile au vizat, preponderent, consolidarea relațiilor interparlamentare moldo-georgiene. Dl Reniță a salutat excelenta cooperare dintre Republica Moldova și Georgia în domeniul integrării europene și a reiterat necesitatea aprofundării dialogului politic constructiv la cel mai înalt nivel, care a atestat o intensificare considerabilă în ultimii ani, menționînd, totodată, că Republica Moldova și Georgia au priorități comune în relația cu UE și este important de a împărtăși experiența comună și bunele practici. Ambasadorul Antadze a menționat că Georgia va fi în continuare un partener sigur și credibil pentru Republica Moldova și apreciază susținerea reciprocă în reglementarea conflictelor teritoriale de pe teritoriile celor două state.

În cadrul întrevederii a fost abordată, de asemenea, necesitatea aprofundării cooperării reciproc avantajoase cu Georgia în cele mai diverse domenii, în mod special în cea comercial-economică, a turismului, cultural-umanitară, consolidarea cadrului juridic bilateral, precum și cooperarea în cadrul organizațiilor internaționale și a inițiativelor regionale.

Iurie Reniță a exprimat gratitudine pentru solidaritatea și susținerea manifestată de Georgia în cadrul organizațiilor internaționale cum ar fi ONU, AP EURONEST, AP OSCE, APCE, UIP, APCEMN, AP GUAM, în ceea ce privește reglementarea conflictului transnistrean în baza suveranității și integrității teritoriale a celor două state. Totodată, dl Reniță a reconfirmat importanța continuării dialogului bilateral în cadrul întrevederi dintre deputații celor 2 Parlamente.

Interlocutorii au convenit să mențină un dialog permanent între Ambasada Georgiei la Chișinău și Comisia politică externă și integrare europeană a Parlamentului Republicii Moldova.

Direcţia comunicare şi relaţii publice a Parlamentului RM