PRESEDINTELE CEC: ACTIUNILE DE BLOCARE A DRUMULUI DE LA VARNITA CARE DUCE SPRE SECTIA DE VOTARE SINT ILEGALE

Acțiunile de blocare a drumului de la Varnița care duce spre secția de votare sînt ilegale. Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a declarat că orice acțiune de îngrădire a libertăților și drepturilor altor persoane este contrară legislației Republicii Moldova, iar obstrucționarea dreptului la vot poate fi sancționată contravențional și penal.

Potrivit CEC, Inspectoratul General al Poliției a stabilit că drumul a fost blocat de către observatori ai Asociației obștești Forța Veteranilor. În acest context, CEC atenționează observatorii că trebuie să fie imparțiali în exercitarea obligaţiilor lor şi să nu-şi exprime părerile personale sau preferinţele vizavi de anumiți concurenţi electorali sau privind unele probleme ce apar în procesul alegerilor, să-şi îndeplinească obligaţiile într-o manieră corectă, să nu intervină în procesul alegerilor, în procedurile din ziua alegerilor sau în numărarea voturilor.

CEC anunță că întreprinde măsuri, în măsura competenței sale, de a asigura tuturor cetățenilor Republicii Moldova de a-și exercita dreptul la vot.