PRESDINTELE REPUBLICII MOLDOVA A AVUT O ITREVEDERE CU MISIUNEA BIDDO OSCE

Astăzi, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu misiunea BIDDO OSCE de monitorizare a alegerilor parlamentare din Moldova, condusă de reprezentantul Ungariei, Mátyás Eörsi.

Părțile au discutat despre situația cu privire la alegerile parlamentare din Republica Moldova, precum și despre respectarea drepturilor etniilor de pe teritoriul țării noastre în acest proces.

Șeful statului a menționat fapul că Moldova este un stat multinațional în care 30 la sută dintre cetățeni fac parte din alte etnii, decît moldoveni. În aceste condiții, Igor Dodon a remarcat necesitatea luării tuturor măsurilor ca drepturile acestor etnii să fie respectate, astfel să fie asigurate o conviețuire pașnică și bună înțelegere în societatea noastră.

Cu referire la alegerile parlamentare, șeful statului a subliniat interesul major al instituției prezidențiale cu privire la desfășurarea acestora în conformitate cu standardele internaționale pentru a fi format un Parlament legitim al Republicii Moldova.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova