PRESA VA REVENI ÎN SALA DE ŞEDINŢE A PARLAMENTULUI, DAR CU ANUMITE CONDIŢII

Preşedintele Parlamentului, Igor Corman a anunţat că reprezentanţii presei, acreditaţi la lucrările în plen a Legislativului ar putea reveni în Sala de şedinţe, dacă aceasta nu va perturba activitatea deputaţilor.

Igor Corman a declarat că această decizie ar putea fi luată, dacă Biroul Permanent al Parlamentului va aproba înţelegerea de compromis la care şeful legislativului a ajuns în cadrul întrevederii de ieri cu mai mulţi reprezentanţi ai presei.

„Am avut o întîlnire cu o serie de conducători ai instituţiilor de presă. Am făcut acest lucru pentru a avea o comunicare constructivă cu mass-media. Am discutat despre constrîngerile existente în raport cu presa, dar şi despre condiţiile pe care le au jurnaliştii pentru a-şi îndeplini misiunea de informare a opiniei publice”, a precizat Igor Corman.

În cadrul dialogului a fost identificată o posibilă soluţie pentru aflarea jurnaliştilor în sala de şedinţe plenare a Parlamentului, în timpul şedinţelor, cu condiţia ca aceasta să nu încurce activităţii deputaţilor. „Am decis că astăzi voi informa membrii Biroului Permanent şi voi propune să modificăm regulamentul intern, în sensul satisfacerii tuturor cerinţelor. Sper că soluţia va mulţumi ambele părţi”, a spus Igor Corman.

În primele zile din sesiunea primăvară-vară a Parlamentului, mai mulţi reprezentanţi ai presei au exprimat nemulţumiri în legătură cu condiţiile în care sînt nevoiţi să lucreze în sala renovată a Legislativului. În special, obiecţiile au ţinut de interdicţia pentru accesul în sala de şedinţe în timpul lucrărilor plenului. Atunci, Igor Corman a promis să examineze problema şi să propună soluţii în scurt timp. (IPN)