PREMIERUL IURIE LEANCĂ, LA BRUXELLES

Ministrul de Externe al Lituaniei va sosi în vizită la Chişinău

Prim-ministrul Iurie Leancă a avut, pe 13 iunie, la Bruxelles, o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Linas Linkevicius, a relatat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Oficialii au discutat despre relaţiile bilaterale moldo-lituaniene şi cele moldo-comunitare. În cursul întrevederii, a fost remarcat progresul înregistrat în cadrul negocierilor asupra Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, Acordului cu privire la crearea zonei de comerţ liber, aprofundat şi cuprinzător şi în realizarea Planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize.

De asemenea, au fost analizate obiectivele Republicii Moldova pentru Summitul Parteneriatului Estic (PaE) de la Vilnius. În contextul organizării de către Republica Moldova şi Lituania a Forumului Societăţii Civile a PaE la Chişinău, Linas Linkevicius şi-a reconfirmat disponibilitatea de a vizita Republica Moldova.

În aceeaşi ordine de idei, părţile au abordat o serie de subiecte în contextul preluării de către Lituania a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, din 1 iulie 2013. Ministrul de Externe al Lituaniei a dat asigurări de susţinere deplină a Republicii Moldova pe parcursul european al ţării noastre.