PREMIERUL ION CHICU, CATRE MILITARII CARE PLEACA IN KOSOVO: „SINTEM SIGURI CA VETI ACTIONA ASTFEL INCIT NUMELE MOLDOVA SA FIE ASOCIAT CU TERMENI PRECUM DEMNITATE SI SIGURANTA”

Prim-ministrul Ion Chicu a participat astăzi la ceremonia de detașare a celui de-al 12-lea contingent al Armatei Naționale în misiunea internațională de menținere a păcii din Kosovo.

Premierul a remarcat că, prin intermediul acestor militari, Republica Moldova contribuie la securitatea regională și internațională, demonstrînd că țara noastră dispune de ofițeri profesioniști a căror pregătire a fost testată în operațiuni.

„Acești militari sînt mîndria noastră, le purtăm respectul și le admirăm curajul. Avem datoria de a le crea condiții optime de pregătire și vom depune toate eforturile în acest sens”, a spus prim-ministrul Ion Chicu.

Șeful Executivului le-a urat drum-bun ostaşilor detaşaţi în misiunea de pacificare, asigurîndu-i de încrederea pe care o acordă actualul Guvern militarilor responsabili de promovarea imaginii RM ca partener de încredere. „Avem încredere în dedicația și bărbăția Dvs. Sîntem siguri că veți acționa astfel încît numele Moldova să fie asociat cu termeni precum demnitate și siguranță”, a subliniat premierul.

Cei 40 de militari vor activa, timp de şase luni, în baza multinaţională Camp Vilaggio Italia, amplasată în localitatea Pech, Kosovo. Decizia de detaşare a militarilor Armatei Naţionale în misiunea KFOR a fost aprobată de Parlamentul Republicii Moldova la 1 noiembrie 2013, iar primul contingent a fost detaşat pe 8 martie 2014.

Sursa: gov.md