PREMIERUL ION CHICU A DISCUTAT LA GUVERN CU HAMAD RASHID AL-ATHBA, INSARCINATUL CU AFACERI A.I. AL AMBASADEI STATULUI QATAR IN R. MOLDOVA

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o discuție la Guvern cu Hamad Rashid Al-Athba, Însărcinatul cu Afaceri a.i. al Ambasadei Statului Qatar în Republica Moldova. În cadrul întrevederii au fost discutate oportunități de cooperare bilaterală pe domeniul social-economic, precum și oportunitățile investiționale existente în țara noastră.

Referindu-se la dezvoltarea şi consolidarea relațiilor economice dintre ambele țări pe viitor, premierul Chicu a subliniat necesitatea promovării active a oportunităților de afaceri, care le oferă RM pentru oamenii de afaceri din Qatar, prin organizarea forumurilor și misiunilor de afaceri.

”Sîntem preocupați de atragerea investițiilor în economia țării noastre, care să dezvolte întreprinderi competitive, și să ofere locuri de muncă stabile. De aceea, cunoscînd potențialul investițional al Statului Qatar, dorim să vedem cît mai mulți investitori din aceasta țară în Republica Moldova”, a declarat șeful Executivului.

Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei Statului Qatar a dat asigurări că va contribui la intensificarea dialogului pentru a identifica și promova oportunitățile de cooperare bilaterală. Domnul Hamad Rashid Al-Athba a reafirmat sprijinul și dorința autorităților de la Doha de a impulsiona colaborarea economică dintre Qatar și Republica Moldova.

Sursa: gov.md