PREMIERUL INTERIMAR S-A INTILNIT CU SEFUL DELEGATIEI UE IN MOLDOVA

Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a avut astăzi o întrevedere cu șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko.

Oficialii au vorbit despre importanța asigurării cît mai rapid a vaccinului anti-COVID-19 pentru cetățeni. Ciocoi a menționat că instituțiile mediale din Republica Moldova sînt pregătite pentru demararea procesului de vaccinare, iar Agenția Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale este gata pentru înregistrarea, în sistemul național, a vaccinurilor recunoscute pe plan internațional.

În același timp, Peter Michalko a confirmat disponibilitatea Uniunii Europene de a aloca Republicii Moldova 21,4 milioane de euro din programul de sprijin al reformei poliției, precum și semnarea contractului pentru Reziliență în sumă de 15 milioane de euro, sub formă de grant, și debursarea acestor mijloace financiare. 

De asemenea, oficialii au abordat subiectul cu privire la reformarea justiției și construirea instituțiilor puternice, aspecte prioritare pentru intensificarea cooperării dintre Republicii Moldova și UE.

În context, Ciocoi a mai spus că va fi asigurată funcționalitea structurilor executive în perioada de criză, pînă la instituirea noului Guvern. 

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, i-a dat asigurări șefului Delegației UE, Peter Michalko, că acest Guvern va face tot posibilul pentru a continua implementarea acțiunilor prevăzute în Acordul de Asociere cu UE și DCFTA. 

Sursa: sputnik.md