PREMIERUL II SOLICITA PRESEDINTELUI TARII DEMITEREA UNUI MINISTRU

Premierul Pavel Filip i-a transmis președintelui țării, Igor Dodon, propunerea de revocare din funcție a ministrului Agriculturii Eduard Grama, anchetat de procurori într-un dosar de corupție, notează sputnik.md.

Procuratura Anticorupție a expediat un demers în adresa premierului Pavel Filip, prin care a fost solicitată suspendarea provizorie a lui Eduard Grama din funcția de ministru, în legătură cu desfășurarea urmării penale. La Cabinetul primului Ministru a parvenit, joi, și o cerere din partea ministrului Eduard Grama, prin care își anunță intenția de a demisiona din funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare.

”Avînd în vedere circumstanțele menționate, prim-ministrul Pavel Filip a transmis astăzi o scrisoare președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, prin care propune revocarea domnului Eduard Grama din funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare”, anunță Guvernul.

Grama a fost reținut, la 15 martie, pentru 72 de ore în cadrul dosarului penal pentru tentativa de înstrăinare ilegală a peste 30 de hectare de teren ce aparține Colegiului Național de Viticultură și Vinificație. Dosarul a fost deschis de procurori acum un an. Procurorul șef anticorupție Viorel Morari a declarat că Eduard Grama este bănuit de luarea unei sume de bani în cadrul tentativei de înstrăinare ilegală a unor terenuri ce aparțineau Colegiului.