PREMIERUL A PARTICIPAT LA DESCHIDEREA UNEI NOI FABRICI IN CHISINAU

Prim-ministrul Ion Chicu a participat la inaugurarea unei noi fabrici în municipiul Chișinău producătoare de surse de iluminat cu LED, cu o suprafață totală de 6500 m2. Pentru început, antreprenorul a angajat 50 de muncitori, însă preconizează să ofere peste 300 de locuri de muncă.

Premierul a felicitat întreprinzătorul și a spus că îi face plăcere să participe la evenimentele ce contribuie la dezvoltarea economiei țării. Prim-ministrul a asigurat că Guvernul va crea toate condițiile necesare pentru susținerea oamenilor de afaceri.

„Creșterea eficienții activităților economice este preocuparea de bază a Guvernului. Mulțumesc antreprenorilor pentru curajul, munca și încrederea că în țara noastră se poate de dezvoltat afaceri, se poate de crescut economia și să sporească încrederea cetățenilor în ziua de mîine. Îmi ancorez toate forțele în numele acestui deziderat - Republica Moldova va renaște, se va întări și va spori încrederea cetățenilor în ziua de mîine!”

Prim-ministrul a mulțumit și partenerilor externi care au susținut deschiderea fabricii „LuminaLED”. Pînă în prezent, în proiect au fost investite 36 milioane de lei, însă suma totală a investițiilor estimează la 3 milioane de euro.

Pînă acum, fabrica a stabilit parteneriate de încredere cu mai mulți parteneri din UE, Italia, Polonia, Romania. Întreprinderea va produce becuri, tuburi și panouri LED, produsele fiind proiectate și dezvoltate în propriul Departament de cercetare și proiectare al fabricii, în conformitate cu toate normele și standardele Uniunii Europene.

Sursa: gov.md