PREMIERĂ LA „GINTA LATINĂ”

La Teatrul de revistă „Ginta Latină” din Chişinău a fost montat spectacolul „Douăsprezece şoapte în a douăsprezecea noapte”, o fantezie improvizată de regizorul Mihai Ţărnă, după cunoscuta piesă a lui Wiliam Shakespeare „A douăsprezecea noapte”. Este pentru a treia oară cînd Mihai Ţărnă, stabilit de mai mulţi ani la Paris, unde este şef al Catedrei de artă a actorului şi profesor la Şcoala Internaţională de Film şi Televiziune, montează o piesă la Chişinău.

Potrivit directorului teatrului, Tudor Ţărnă, spectacolul reproduce istoria unei fete, care răstoarnă o lume pentru a-şi găsi dragostea. „E o istorie lirico-comică despre căutările noastre pe noi înşine. Spectacolul e despre curaj. Curaj în dragoste, prietenie, relaţii”, a menţionat el.

„Aici e ceva între mine şi Shakespeare. În spectacol sînt multe emoţii, tristeţi şi dezamăgiri. De asemenea, este multă viaţă în acest spectacol. În afară de actorii teatrului (Vitalie Jacotă, Victoria Ţurcanu-Bordian, Ion Munteanu, Sergiu Chiriac, ş.a.), în spectacol mai joacă artişti invitaţi: Anatol Durbală, Irena Boclincă, Grigore Bechet, Dana Rusu-Ciobanu, Alex Rusu şi Cornelia Kareţky”, a declarat Mihai Ţărnă.

Spectacolul poate fi vizionat în perioada 17-25 septembrie. La premieră au participat şeful statului Nicolae Timofti, vicespeakerul Liliana Palihovici şi ministrul Culturii, Monica Babuc, care au apreciat înalt reprezentaţia.

Mihai Ţărnă a mai montat la „Ginta Latină” spectacolele „Boeing, boeing” de M. Camoletti şi „My darling missis Kronky” de J. Patrick. Recent, prin decret prezidenţial, lui i s-a conferit Titlul onorific „Maestru în Artă”.

Sursa: Moldpres