PRELUNGIREA ARESTULUI PENTRU PROPRIETARII LOCALULUI IN CARE A EXPLODAT O BUTELIE DE GAZ

Procuratura municipiului Chişinău a înaintat pe 12 ianuarie învinuirea administratorilor localului, în care acum trei zile s-a produs o explozie, soldată cu rănirea a 13 persoane.

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale (PG), administratorii, soţ şi soţie, sînt învinuiţi de încălcarea regulilor de protecţie a muncii şi vătămarea gravă a integrităţii corporale, cauzată din imprudenţă.

„Procurorii au depus demers prin care solicită mandate de arestare pe numele învinuiţilor pe o durată de 30 de zile. Examinarea demersului procurorilor este planificată pentru astăzi, la Judecătoria sectorului Centru”, se mai spune în comunicatul PG.

Procurorul interimar al municipiului Chişinău, Igor Popa, a dispus crearea unui grup mixt de urmărire penală care urmează să investigheze toate circumstanţele cazului.

Şeful Secţiei leziuni termice a Spitalului Clinic de Traumatologie şi Ortopedie, Octavian Cirimpei, a declarat pentru agenţie că starea pacienţilor trataţi la Chişinău, care au avut de suferit în urma deflagraţiei, este stabilă. „Şase dintre aceştia cel mai probabil urmează să fie operaţi, vor avea nevoie de transplant de piele”, a menţionat Cirimpei.

Pe 9 ianuarie, 13 persoane au avut de suferit în urma unei deflagraţii care s-a produs într-o cafenea din preajma Pieţei Agroalimentare Centrale din Chişinău. Trei femei, care se află în stare critică, au fost transportate pentru tratament la Bucureşti, iar 10 oameni sînt trataţi la Chişinău.