PREŞEDINTELE PARLAMENTULUI IGOR CORMAN A AVUT O ÎNTREVEDERE CU REPREZENTANTUL PERMANENT AL FMI ÎN MOLDOVA

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, a avut, astăzi, o întrevedere cu reprezentantul permanent al FMI în Moldova, Armine Khachatryan, a relatat pentru MOLDPRES, după un comunicat difuzat de Direcţia comunicare şi relaţii publice a Legislativului.

Discuţiile s-au desfăşurat în contextul iniţierii dialogului privind negocierea unui nou program de colaborare dintre Republica Moldova şi FMI. În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte ce se referă la evoluţiile economice din R. Moldova, inclusiv în realizarea programului cu FMI, precum şi perspectivele de dezvoltare economică a ţării.

Igor Corman a menţionat importanţa implementării agendei europene de reforme, inclusiv în domeniul economic, pentru a asigura stabilitatea macroeconomică şi creşterea economică durabilă a ţării. Preşedintele Parlamentului a exprimat convingerea autorităţilor de la Chişinău de a continua dialogul constructiv cu FMI pentru modernizarea Republicii Moldova şi îmbunătăţirea nivelului de trai al cetăţenilor. De asemenea, şeful Legislativului s-a referit la politicile economice implementate, la modificările şi completările din legislaţia naţională în vederea creării condiţiilor pentru dezvoltarea economică a ţării.

Reprezentantul permanent al FMI în Moldova a anunţat că o misiune de experţi ai Fondului Monetar Internaţional va vizita Republica Moldova în perioada 18 Septembrie – 1 Octombrie 2013 pentru a iniţia dialogul propriu-zis de negociere a noului program de asistenţă al FMI pentru Moldova.

În cadrul întrevederii a fost discutată şi situaţia de la Banca de Economii. (MOLDPRES)