PREŞEDINTELE NICOLAE TIMOFTI A ÎNTREPRINS O VIZITĂ LA KIEV

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a efectuat, pe 27-28 iulie, o vizită la Kiev, la invitaţia omologului său ucrainean, Viktor Ianukovici, a relatat Serviciul de presă al Preşedinţiei.

Preşedintele Timofti a participat, în dimineaţa zilei, la o ceremonie religioasă consacrată împlinirii a 1025 de ani de la creştinarea Rusiei Kievene. La molitvă au luat parte Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, şi Preşedintele Serbiei, Tomislav Nikolić.

Ulterior, Viktor Ianukovici l-a primit pe Nicolae Timofti la reşedinţa sa prezidenţială. Cei doi şefi de stat au discutat aspecte ale relaţiei bilaterale moldo-ucrainene şi au remarcat că vor menţine în continuare un spirit de bună vecinătate între Republica Moldova şi Ucraina.

Oficialii au convenit asupra finalizării demarcaţiei frontierei de stat dintre cele două ţări, s-au referit la proprietăţile moldovene de pe teritoriul Ucrainei şi au abordat chestiuni din domeniile energetic şi ecologic.

Pe parcursul aflării sale în Ucraina, Preşedintele Nicolae Timofti a vizitat cîteva lăcaşe de cult din Kiev, între care mănăstirea Goloseevo, înfiinţată de mitropolitul Petru Movilă în sec. XXII.

Moldpres