PREŞEDINTELE NICOLAE TIMOFTI A AVUT O ÎNTREVEDERE CU MITROPOLITUL VLADIMIR

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut, pe 10 iulie, la Reşedinţa de stat de la Condriţa, o întrevedere cu ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, a relatat Serviciul de presă al Preşedinţiei.

În cadrul întrevederii, Nicolae Timofti a subliniat rolul Bisericii în stabilirea unui climat de pace în societate. „Feţele bisericeşti, dar şi politicienii, trebuie să abordeze cu maximă atenţie şi cu delicateţe temele divergente, care provoacă dispute în societate”, a spus şeful statului. Părţile au convenit ca atît reprezentanţii bisericii, cît şi cei ai statului, au misiunea comună de a promova în rîndul cetăţenilor mesaje de conciliere şi de respectare deopotrivă a legilor statului şi a moralei creştine.

„Punctele de vedere agresive şi provocatoare asupra unor teme delicate, exprimate de unii reprezentanţi ai clerului, nu reprezintă poziţia oficială a Bisericii Ortodoxe”, a declarat ÎPS Vladimir.

La rîndul său, şeful statului a remarcat, în context, că este inadmisibil ca reprezentanţii bisericii să aibă o atitudine agresivă şi duşmănoasă faţă de conducerea oficială a statului, aleasă în mod democratic de cetăţenii ţării.

Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Vladimir l-a informat pe Preşedintele Timofti despre vizita în R. Moldova, în perioada 7-9 septembrie a.c., a Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii, Preafericitul Kiril. Şeful statului şi-a reconfirmat disponibilitatea de a se întîlni cu Patriarhul Kiril. De asemenea, Mitropolitul Vladimir l-a invitat pe Preşedintele Timofti să se întîlnească cu membrii Sinodului Mitropoliei Moldovei, pentru continuarea discuţiilor pe subiecte de interes comun. Şeful statului a spus că primeşte această invitaţie şi speră să-i dea curs în viitorul apropiat.

Moldpres