PREŞEDINTELE JUDECĂTORIEI RAIONULUI GLODENI VA COMPĂREA PE BANCA ACUZAŢILOR

Preşedintele Judecătoriei raionului Glodeni va compărea pe banca acuzaţilor pentru corupere pasivă împreună cu persoana care a încercat să-i ofere mită pentru a scăpa de pedeapsă.

Potrivit procurorilor, magistratul a fost reţinut în flagrant pe 16 aprilie curent, în incinta Judecătoriei din Glodeni, după ce a primit zece mii de lei de la un inculpat ca să îl absolve de pedeapsă pentru comiterea unui accident rutier în stare de ebrietate.

În luna aprilie a.c. Consiliul Superior al Magistraturii l-a suspendat provizoriu din funcţie pe respectivul judecător. Iniţial atît judecătorul, cît şi persoana care i-a oferit mită au fost reţinute pentru 72 de ore. Ulterior instanţa de judecată a dispus cercetarea lor în stare de libertate.

Cauza penală în privinţa celor doi inculpaţi a fost trimisă pentru examinare în Judecătoria Glodeni. Pentru a asigura imparţialitate în cadrul soluţionării respectivei cauze penale, Procurorul General a înaintat Curţii Supreme de Justiţie un demers cu solicitarea de a strămuta examinarea dosarului către o altă instanţă de judecată de acelaşi nivel. (Moldpres)